КИТАЙСКА ПИЛЕШКА СУПА СЪС СПАГЕТИ

Време за приготвяне: 15 мин. при положение, че бульонът е вече готов; 4 порции

Продукти

1    л. силен и бистър пилешки бульон (виж рецепта 39)
Ако бързате много, може да използвате и бульон от

2 кубчета концентрат „Кпогг“.

150 г. спагети, натрошени на парченца по 2 см., или фиде

150 г. бяло пилешко месо

150 г. шунка или филе

2    стръка зелен лук
1 с. л. магданоз

1 с. л. соев сос – виж приложението (1/4 ч. л. натриев глутамат – виж приложението –ши 1/2 ч. л. вегета) прясно смлян чер пипер

Предварителна подготовка

Нарязвам бялото месо и шунката на ивички. Наряз­вам ситно зеления лук.

Готвене

Слагам всички продукти без зеленината да врят на тих огън 8-10 мин. или докато спагетите омекнат. Опит­вам супата на вкус – ако се налага, подправям я допъл­нително и я свалям от огъня. Добавям ситно нарязани­те зелен лук и магданоз и сервирам веднага. Една прос­тичка рецепта, която ще стопли душите на вашите гос­ти.

Вашият коментар