Време за приготвяне: 15 мин. при положение, че бульонът е вече готов; 4 порции
Продукти
1 л. силен и бистър пилешки бульон (виж рецепта 39)
Ако бързате много, може да използвате и бульон от
2 кубчета концентрат „Кпогг“.
150 г. спагети, натрошени на парченца по 2 см., или фиде
150 г. бяло пилешко месо
150 г. шунка или филе
2 стръка зелен лук
1 с. л. магданоз
1 с. л. соев сос – виж приложението (1/4 ч. л. натриев глутамат – виж приложението –ши 1/2 ч. л. вегета) прясно смлян чер пипер
Предварителна подготовка
Нарязвам бялото месо и шунката на ивички. Нарязвам ситно зеления лук.
Готвене
Слагам всички продукти без зеленината да врят на тих огън 8-10 мин. или докато спагетите омекнат. Опитвам супата на вкус – ако се налага, подправям я допълнително и я свалям от огъня. Добавям ситно нарязаните зелен лук и магданоз и сервирам веднага. Една простичка рецепта, която ще стопли душите на вашите гости.
Вашият коментар